Maatregelen Coronavirus OVS

Maatregelen Coronavirus OVS
Onze medewerkers staan voor je klaar

Ineens was er vorige week goed nieuws, we gaan open! In sneltreinvaart hebben we de plannen die voor begin juni op de plank lagen uitgerold. Vanaf maandag 11 mei kunnen jullie weer meedoen met de trainingen en/of het survivalbos in! Het zal waarschijnlijk niemand verbazen dat we ons allemaal een beetje moeten aanpassen. Om te kunnen trainen moet je net even iets anders doen dan je gewend was.

Om een veilig bezoek aan Outdoor Valley te kunnen garanderen hebben we spelregels opgesteld. Voor jullie komst naar Outdoor Valley vragen we jullie deze hieronder goed door te nemen.
De spelregels zijn onderverdeeld in Algemeen, Faciliteiten, Outdoor Valley Fitness, Survival Sport Outdoor Valley en Adventure Club/Klimclub.

We kijken er naar uit om jullie weer te mogen verwelkomen!

Heb jij nog geen abonnement of strippenkaart? Volg dan een gratis proefles of schaf direct een abonnement of strippenkaart aan. We hebben speciaal voor deze bijzondere ‘corona’ periode een tijdelijk abonnement in het leven geroepen. Mensen die normaal fitnessen, boksen of teamsporten beoefenen kunnen tijdelijk met extra flexibiliteit bij ons sporten. Zo zorgen we ervoor dat iedereen kan blijven sporten! Je vind het abonnement in het totaal overzicht van abonnementen.

Goed om te weten:
 • Na 10 mei weer zelfstandig trainen voor leden
 • Introducees toegestaan met geldig ticket
 • LET OP: aangepaste voorwaarden

Spelregels

Algemeen

 1. Blijf thuis bij aan het virus gerelateerde klachten (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging of koorts)
 2. Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts en/of benauwdheidsklachten heeft
 3. Houd altijd 1,5 meter afstand van elkaar
 4. Was regelmatig je handen
 5. Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 6. Gebruik papieren zakdoekjes of tissues en gebruik deze slechts één maal (en gooi ze direct weg).
 7. Handcontact is niet toegestaan.

Faciliteiten

 1. Het parkeerterrein is open
 2. De kleedruimtes van Outdoor Valley zijn open. Ondanks dat vragen we alsnog zoveel mogelijk thuis te douchen wanneer dat mogelijk is!
 3. De bakjes/kluisjes mogen weer gebruikt worden. Ondanks dat vragen we waardevolle spullen zoveel mogelijk thuis te laten.
 4. Ga bij voorkeur thuis naar het toilet. Indien de nood echt hoog is, dan geldt: toiletgroepen mogen door maximaal 1 persoon tegelijk worden gebruikt. Op ons terrein en in het sanitair gebouw zijn bordjes geplaatst. Volg de aanwijzingen op deze bordjes. Zo zorgen we dat iedereen op veilige afstand kan blijven.
 5. Het restaurant is weer open, we vragen je aan de geldende regels binnen het restaurant te houden.

Outdoor Valley Fitness

 1. De meeste trainingen gaan per 11 mei weer van start. In sommige gevallen hanteren we kleinere groepen en zijn er extra trainingen toegevoegd. Het actuele rooster vind je in Fitmanager.
 2. Om drukte op het terrein te voorkomen wordt niet bij en om de berghut verzameld. Kijk op de dag van de training in het rooster wat de verzamelplek is van jouw training.
 3. Vooraf aanmelden voor een training in Fitmanager is verplicht. Daarmee verklaar je tevens dat je handelt volgens de RIVM-richtlijnen.
 4. Er is een maximaal aantal deelnemers. Vol = Vol.
 5. Je kunt je aanmelden voor de reservelijst. Dit geeft geen garantie dat je mee kunt doen.
 6. Meld je af als je onverhoopt niet deel kan nemen aan de training. Zo kan iemand anders in jouw plaats komen.
 7. Houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar voor, tijdens en na de training.
 8. Was thuis je handen voorafgaand aan en na de training.
 9. Neem geen onnodige risico’s! Sport veilig, voorkom ongelukken of modderbaden. Zo blijven de ziekenhuizen vrij en hoef je niet onder de modder in je auto of op de fiets te stappen.

Survival Sport Outdoor Valley

Het survivalbos is groot waardoor er veel mogelijk is. Toch lopen we tegen beperkingen aan als het gaat om het kunnen handhaven van de regels. Dit is wel een vereiste vanuit de overheid om het bos open te houden. Om die reden zijn we genoodzaakt onderstaande regels voorlopig te hanteren. Wij hopen op jullie begrip hiervoor.

 1. Zelfstandig trainen alleen met een geldig en zichtbaar lidmaatschapsbandje
 2. Trainen kan alleen in tijdsblokken (daluren 2 uur, piekuren 1,5 uur).
 3. Maximaal 50 personen zelfstandig trainen in het bos.
 4. Trainen alleen in twee- of drietallen. Alleen trainen of met meer dan drie personen is niet toegestaan.
 5. Vooraf aanmelden verplicht, dit gaat Fitmanager (klik hier voor een toelichting op Fitmanager). Daarmee verklaar je tevens dat je handelt volgens de RIVM-richtlijnen.
 6. Verlaat het terrein direct na je training. Blijven hangen voor een praatje of drankje kan helaas pas na 1 juni.
 7. Was je handen voorafgaand aan en na afloop van de training

 1. Geef (training)groepen de ruimte bij hindernissen en op de paden. De trainers/instructeurs hebben een grote uitdaging om met de groepen te trainen volgens de richtlijnen en kunnen daar je hulp goed bij gebruiken.
 2. Per hindernis/ per vak van een combi mogen maximaal twee personen met minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.
 3. Spugen in de handen voor meer grip is niet toegestaan.
 4. Neem geen onnodige risico’s! Sport veilig, voorkom ongelukken of modderbaden.

Introducees survivalbos

 1. Een lid mag 2 introducees meenemen om zelfstandig te trainen in het survivalbos. Leden kunnen via https://tinyurl.com/wgxujp4 een eenmalig toegangsbewijs aanschaffen voor een introducee. De introducee hoeft zich niet apart aan te melden voor het tijdsblok.

Adventure Club en Klimclub

Klik hier voor de spelregels voor de Adventure Club en Klimclub.