Mountainbike Gevorderde Clinic

Mountainbike Gevorderde Clinic
Dana
Onze medewerkers staan voor je klaar
Prijs Vanaf € 72.50 p.p.
Personen Vanaf 3 personen
Duur 4 uur

Samen met een ervaren instructeur ga je met de mountainbike op pad om te werken aan controle en techniek. 

Ontspannen en zelfverzekerd trappen op een mountainbike; dat is nog niet zo eenvoudig. Outdoor Valley neemt je mee op een verdiepingstocht. Tijdens de clinic verdiepen we ons in de basisvaardigheden van het mountainbiken, technische bochten en afdalingen en laten we je proeven van het next level fietsen met drops en technical trail features (rockgardens, skinnys enzovoorts). Het doel: jouw skills verder ontwikkelen zodat je zelfstandig op avontuur kan gaan op één van de MTB Trails in binnen- of buitenland.

Goed om te weten:
  • Vanaf 15 jaar
  • Techniek kennis
  • Verdieping MTB Skills

Gevorderde Clinic

Voor wie?
Je bent net beginner af en je hebt de basistechniek nu wel onder de knie. Dan is het nu tijd om de “chicken trails” achter je te laten. Heb jij ook weleens een onprettig onderbuik gevoel bij een echt stijl stuk? Of bij een rits drops achter elkaar? Angst voor het onbekende? Dan is dit de clinic voor jou! Werk aan je eigen vaardigheid en leer drops rijden zonder zweethanden, vaardig bochten rijden en snelheid behouden. Leer ontspannen en genieten wanneer je banden van de grond komen bij je eerste kleine jumps of bij het balanceren op een skinny. De gevorderde clinic is de vervolg stap op de beginners clinic.

Wanneer
Elke tweede zaterdag van de maand wordt de gevorderde clinic gegeven. Komt het weekend nou nooit uit? Geen nood, bij een minimaal aantal van 3 deelnemers kunnen wij de clinic op ieder gewenst moment of dag organiseren. Neem gerust contact op om samen naar de planning te kijken.

 

Inhoud Clinic

De cursus begint met de valkuilen van het mountainbiken en frissen we het geheugen samen met de groep op, daarna gaan we snel de diepte in. Na het warm rijden gaan we direct aan de slag met het bochtenwerk, waar moet je kijken, welke houding en hoe gebruik je snelheid in bochten? Vervolgens is het tijd om je klim en afdaal vaardigheden te verbeteren. We dagen je uit om te ontdekken wat jij allemaal kan met je mountainbike en durf je ook een beetje sneller? Klaar voor de next step! We sluiten af met drops en technical trail features rijden.  Aan het eind stap je met een grote grijns van de fiets en kan je niet wachten om alles in de praktijk te brengen tijdens je volgende mountainbike rit. Geen chickentrails of voeten aan de grond meer, you got this.

Programma
09:00 – 09:30 ontvangst met koffie of thee
09:30 – 12:45 MTB clinic
12:45 – 13:00 Afsluiting

Informatie

Kosten

Voor deze clinic betaal je €72,50 p.p. inclusief koffie en thee. MTB huur is niet inbegrepen (mtb huur + helm is €28,50 p.p.).

Privégroep clinic

Heb jij zelf een groep van 3 tot 6 personen waarmee je de clinic wil volgen? Dat kan! De kosten zijn €82,50 p.p. exclusief mtb huur en we zullen de clinic plannen op een moment wanneer het voor jullie goed uitkomt.

Liever privé?

Op eigen tempo aan de slag met je mountainbike vaardigheid? Dat kan kijk hier voor meer info.

Locatie

De clinics worden standaard op het Mountainbike Parcours van Bergschenhoek georganiseerd, de thuisbasis van Outdoor Valley Mountainbike. Je wordt ontvangen op onze buitensport locatie. Outdoor Valley is te vinden aan de Hoeksekade 141 te Bergschenhoek.

Fiets je toch liever op een andere locatie? Dat is mogelijk! Op verzoek kunnen wij altijd met de clinic op locatie komen. Neem gerust contact op om samen naar de mogelijkheden te kijken.