Adventure- en Klimclub van start vanaf 29 april

23 april 2020
Adventure- en Klimclub van start vanaf 29 april

Dinsdag heeft het kabinet opnieuw uitspraak gedaan over de coronamaatregelen. Zoals verwacht moeten we nog even volhouden. We moeten samen door met het inperken van de verspreiding van het Coronavirus in Nederland en dus ook bij Outdoor Valley. Handen wassen, zoveel mogelijk thuisblijven, thuiswerken, afstand houden, alle maatregelen worden verlengd. Wel komt er voorzichtig meer ruimte voor kinderen en jongeren. En dat is voor ons, voor het eerst sinds lange tijd, een klein beetje goed nieuws!

De trainingen van de Adventure- en Klimclub starten weer vanaf woensdag 29 april. De trainingstijden zoals we die voor deze periode hadden blijven ongewijzigd. We willen zorgvuldig omgaan met de geldende hygiëne voorschriften en hebben daarom spelregels opgesteld voor een verantwoorde training.

Wil je lid worden van onze club? Kijk dan hier voor meer informatie.

De spelregels

Toegang voor kinderen alleen tijdens trainingstijd
Kom alleen naar jouw eigen training. Kom op tijd, want we kunnen je niet eerder of later toelaten. Na de training verlaten alle kinderen het terrein van Outdoor Valley. Één ouder per huishouden mag het kind (of de kinderen) afzetten en ophalen buiten het terrein van Outdoor Valley. Kinderen die (zelfstandig) met de fiets kunnen komen vragen we om dat ook nu te doen.

Parkeren
Het is weer toegestaan om op de parkeerplaats van Outdoor Valley te parkeren.

  • Kom je met de auto dan kunnen de kinderen alleen afgezet worden voor de poort. Na de poort worden de kinderen opgevangen door de coördinator op een gemarkeerd locatie.
  • Kom je met de fiets of lopend dan mag er één ouder per huishouden het terrein op, maar de ouder dient hierna het terrein weer te verlaten mits je iets wilt halen bij de take-away of een bezoekje wilt brengen aan de kanoshop. De kinderen worden opgevangen door de coördinator.

Ouders blijven op afstand
Kinderen kunnen worden afgezet op het terrein van Outdoor Valley. Na de poort worden de kinderen opgevangen door de coördinator op een gemarkeerd locatie. De trainer verwijst de kinderen naar hun trainer en trainingsgroep. Ouders dienen direct het terrein te verlaten.

Blijf thuis bij aan het virus gerelateerde klachten
Blijf thuis als je één van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging of koorts.

Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft en/of benauwdheidsklachten
Hou het veilig voor iedereen, zo maak je niet per ongeluk een ander ziek.

Handen wassen
Was voor je naar de training komt je handen. Na de training zorgen de trainers er voor dat de kinderen de gelegenheid krijgen om hun wanden te wassen.

Houd minimaal 1,5 meter afstand
Houd minimaal 1,5 meter afstand van andere sporters en medewerkers van Outdoor Valley en volg de aanwijzingen van de medewerkers op. Voor kinderen jonger dan 13 jaar geldt dat ook zij zo veel mogelijk de 1,5 meter afstand moeten nastreven, maar dit is geen vereiste.

Kleed je thuis om
Zorg ervoor dat je thuis omkleed en naar de wc bent geweest.
De kleedruimtes en douches bij Outdoor Valley zijn gesloten. De toilettenruimtes zijn geopend. Daar kunnen ook de handen gewassen worden. Na de training zorgen de trainers er voor dat er extra gelegenheid en ruimte is voor het wassen van de handen.

Niet spugen in de handen (Adventure Club)
Dat is verboden. Potentiële overdracht van virusdeeltjes via de hindernissen is minimaal op droge materialen; zorg dus dat je droge handen hebt.

Neem je eigen (vloeibaar) magnesium mee (Klimclub)
Dit is verplicht. Potentiële overdracht van virusdeeltjes via de grepen is minimaal op droge materialen; zorg dus dat je droge handen hebt. Heb je geen magnesium? In de Monte Cervino bieden we magnesium ter verkoop aan.

Slecht weer omstandigheden (klimclub)
Als er veel regen wordt opgegeven, zoals deze week. Is het niet mogelijk om buiten te klimmen. Houdt er dan rekening mee dat er een alternatieve training wordt gegeven. Neem altijd je klimspullen mee, maar houd ook rekening met kleding en schoenen waarmee je een sportieve buitentraining kunt volgen.

Toiletgroepen mogen door maximaal 1 persoon tegelijk worden gebruikt
Op ons terrein en in het sanitair gebouw zijn bordjes geplaatst. Volg de aanwijzingen op deze bordjes. Zo zorgen we dat iedereen op veilige afstand kan blijven.

Restaurant gesloten. Alleen take-away
De Berghut en de bar van de Monte Cervino zijn gesloten. Consumpties kunnen worden afgehaald bij het take-away punt vooraan het terrein van Outdoor Valley. Consumpties mogen niet op het terrein van Outdoor Valley (inclusief de Monte Cervino) worden genuttigd.

Laat waardevolle spullen thuis
Zo vermijden we dat overdracht via items plaats kan vinden.

Vermijd fysiek contact met andere sporters
Geef geen hand, box of knuffel voor of na het trainen. Raak tijdens het trainen je gezicht niet aan: was eerst je handen.

Volg de algemene aanbevelingen van de gezondheidsautoriteiten met betrekking tot het minimaliseren van de verspreiding van de infectie.

Alleen training voor kinderen tot en met 18 jaar

Er zijn een aantal leden van de adventure- en klimclub die ouders zijn dan 18 jaar. Vanaf 11 mei mogen ook zij weer meedoen met de trainingen!

5 mei geen training

In verband met Bevrijdingsdag gaan de trainingen op 5 niet door.

Buitenspeelabonnement voor vriendjes

Voor vriendjes en vriendinnetjes, neefjes en nichtjes en klasgenootjes hebben we nu een tijdelijk abonnement. Met dit abonnement kunnen ze net als de kinderen van de klim- en adventure club één of meerdere keren per week buiten komen sporten. Voor deze groep kinderen worden er aparte trainingen opgezet.

Willen ze nadat de huidige situatie weer achter de rug is lid blijven? Dan kunnen ze net als jullie lid worden van één van onze clubs.

Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk via onze nieuwsbrief.Wil je lid worden van onze club? Kijk dan hier voor meer informatie.

Buiten onderwijs

Om het basisonderwijs op dit moment een steuntje in de rug te geven biedt Outdoor Valley haar locatie aan als onderwijslocatie. Voor een zeer kleine bedrag kunnen scholen een dag of dagdeel gebruikmaken van onze faciliteiten. Uiteraard worden hierbij de geldende hygiëne voorschriften in acht genomen.

Benieuwd naar wat wij voor de school of klas van jouw kinderen kunnen doen? Laat een leerkracht dan vrijblijvend contact met ons opnemen via info@outdoorvalley.nl of 010-522 13 80.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen bij Outdoor Valley door je aan te melden voor onze nieuwsbrief. Zo mis je niks meer. Wist je bijvoorbeeld al dat we een nieuwe nieuwsbrief hebben? Je kunt zelf aangeven over welke onderwerpen je geïnformeerd wilt worden en over welke niet.

Meld je aan in slechts 30 seconden via deze link.

Houd deze pagina in de gate omtrent de meest actuele ontwikkelingen.

Tot snel!