Survivalrun Bond Nederland (SBN)

Survivalrun Bond Nederland (SBN)
Dana
Onze medewerkers staan voor je klaar

De SBN staat voor de belangen van individuele survivalrunners, trainingsgroepen en wedstrijdorganisaties. Hierbij staat de ontwikkeling van survivalrunsport centraal. Deze groeiende sport dient toegankelijk te blijven voor zowel jong als oud en voor zowel recreatieve als wedstrijdsporters.

Het draait bij een survivalrun om het afleggen van een veilig parcours van natuurlijke en gebouwde hindernissen in de natuur onder verschillende weersomstandigheden. Bij alles staat de veilige sportbeoefening voor de sporters voorop. SBN zet zich in om de risico’s voor deelnemers bij zowel het trainen op een trainingsterrein als het afleggen van een wedstrijdparcours te minimaliseren. Als sportbond bundelen ze alle survivalrun passie van atleten, trainingsgroepen en wedstrijdorganisaties.

SBN lidmaatschap verplicht

Survivalrun Sport Outdoor Valley (SSOV) is aangesloten bij de Survivalrun Bond Nederland (SBN). Dit betekent dat onze hindernissen gecontroleerd en gekeurd worden door de Parcourscommissie van de SBN.

Om te mogen trainen in het survivalbos van Outdoor Valley is het verplicht om lid te worden van de Survivalrun Bond Nederland. Je bent dan verzekerd voor ongevallen die plaatsvinden tijdens reguliere survivalrun trainingen en wedstrijden georganiseerd onder auspiciën van de SBN. Ook ontvang je 3 x per jaar het bondsblad SUR5ALL. De kosten bedragen €20,00 per jaar. Inschrijven kan via www.survivalrunbond.nl

Voor recreanten en wedstrijdlopers

Deelnemen aan survivalruns kan als recreant of als wedstrijdloper. Tijdens survivalruns worden ook vaak ouder/kind runs of groeps- en koppelruns gehouden. Kortom survivalrun is een leuke en uitdagende sport voor iedereen.

De afstanden van recreatieve survivalruns beginnen bij 4 km. Waarbij je vaak hetzelfde parcours als de wedstrijdlopers volgt, maar je mag de hindernissen op een eenvoudigere manier doen. Wel dien je ook voor recreatieve survivalruns getraind te zijn.

Voor de wedstrijdlopers organiseert de SBN verschillende categorieën op geslacht, leeftijd en afstand. Hoe langer de afstand, hoe meer hindernissen, hoe zwaarder.

Wedstrijdlicentie voor wedstrijdlopers

Wil je wedstrijden lopen dan dien je naast je SBN lidmaatschap ook een wedstrijdlicentie aan te vragen via je eigen online SBN-profiel. Jeugd kan een wedstrijdlicentie zonder kwalificatie aanvragen. Voor de JSR 8-9 is alleen een SBN-lidmaatschap verplicht. Meer info over de wedstrijden en kwalificatieruns vind je hier.