Trailruntraining

Trailruntraining, hardlopen waarbij beleving centraal staat!
Trailruntraining
Onze medewerkers staan voor je klaar
Prijs Vanaf € 48.50 per maand
Personen 1-30
Duur 1

Hardlopen in de natuur over onverharde natuurlijke paden, dat is trailrunning!

Je maakt gebruik van gevarieerde ondergronden, zoals bospaden, modder, grind, gras, zand, rotsen en beekjes. Je rust mentaal uit door de geluiden uit de omgeving. Je bent alleen en luistert naar je eigen gedachte, ademhaling en voetstappen. Trailrunning is niet zomaar hardlopen, het is een beleving!

Goed om te weten:
  • Verbetering van je conditie
  • Verbetering van je balans
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden

Wat kan je verwachten van Trailruntraining?

Trailrunning, oftewel off-road hardlopen is een totaal andere beleving dan hardlopen. Dit doe je in de bossen, bergen, heide en duinen, terwijl je onderweg geniet van de unieke omgeving en natuur. De heuvels rondom Outdoor Valley zijn daarom de perfecte uitvalsbasis voor een Trailruntraining.

Door de zachte ondergrond is trailrunning minder belastend voor je lichaam, met name je gewrichten, je enkels en je knieën. Tijdens deze training ren je dus niet op verharde paden, maar ga je op verkenning in onze omgeving.

Het effect van Trailrun Training?

Met deze trailruntraining zal je merken dat je in korte tijd in het dagelijks leven veel minder of niet meer buiten adem bent wanneer je een korte maar flinke inspanning moet doen. Je conditie gaat met sprongen vooruit. Je krijgt tevens een betere balans en sterkere enkels omdat ze zich door de steeds veranderende ondergrond moeten blijven corrigeren. Extra bijkomstigheid is dat je tegelijk mentaal uitrust door de omgeving.

Wat moet ik meenemen?

  • Trailrunschoenen en/ of hardloopschoenen
  • Neem een flesje water mee
  • In de donkere maanden raden wij een hoofdlamp aan