Vandaag bereikbaar tot 18:00
Vragen? Bel ons op 010-5221380
  • zelfstandig trainen
  • meer dan 100 hindernissen
  • onbeperkt trainen
Survival Sport
sporten in het survivalbos met ruim 100 hindernissen
Survival Sport

Hardlopen, klimmen en klauteren over hindernissen, door water en modder. Dat is de survivalsport. Een fysiek zware duursport waarbij je traint voor een survivalrun. Waarbij kracht, uithoudingsvermogen, techniek en doorzettingsvermogen van groot belang zijn.

Midden in het recreatiegebied de Rottemeren bevind zich de survivalclub van Outdoor Valley. Wat ooit heel klein begon met een aantal fanatiekelingen in een stuk bos met een paar hindernissen is uitgegroeid tot het mooiste survivalterrein van Nederland met ruim 100 hindernissen!

Het survivalbos is 7 dagen per week geopend van 09:00 tot 21:30 uur. In de donkere maanden staat op onderstaande dagen het licht aan:

  • Dinsdagavond tot 21:30
  • Woensdagavond tot 21:30
  • Donderdagavond tot 21:30

Survivalbond Nederland (SBN)
Survival Sport Outdoor Valley is aangesloten bij de Survival Bond Nederland (SBN). Dit betekent dat onze hindernissen gecontroleerd en gekeurd worden door de Parcourcommissie van de SBN.

Om te mogen trainen in het survivalbos van Outdoor Valley is het verplicht om lid te worden van de Survival Bond Nederland. Je bent dan verzekerd voor ongevallen die plaatsvinden tijdens reguliere survivaltrainingen en wedstrijden georganiseerd onder auspiciën van de SBN. Ook ontvang je 3 x per jaar het bondsblad SUR5ALL. De kosten bedragen €17,50 per jaar. Inschrijven kan via www.survivalbond.nl

Veiligheid staat voorop
Trainen bij Survival Sport Outdoor Valley doe je altijd minimaal in tweetallen. Alleen trainen is vanwege de veiligheid niet toegestaan, ook niet als je heel goed bent. Word je lid? Dan dien je eerst een introductieabonnement SSOV aan te schaffen. Met dit abonnement neem je een maand deel aan de Survival Techniektrainingen van Outdoor Valley Fitness. Tijdens de laatste training kan de trainer beoordelen of je de techniek en basisvaardigheden beheerst om veilig te trainen in het bos. Zodra dit het geval is kun je het SSOV-abonnement naar keuze aanschaffen, ontvang je je lidmaatschapsbandje, en kun je zelfstandig trainen. Het kan zijn dat na het introductieabonnement je de techniek en basisvaardigheden nog onvoldoende beheerst. Is dit het geval, dan kan je een OVF-strippenkaart of -abonnement aanschaffen om nog extra techniektrainingen mee te pakken alvorens je lid kunt worden van SSOV.

Proefles
Wil jij een gratis proefles volgen? Dan kan dit op dinsdagavond om 19.30 – 20.30 uur. Meld je aan via deze link.

Ben jij nieuwsgierig en wil je ervaren hoe leuk het is om te sporten bij Survival Sport Outdoor Valley
Neem contact op met Mariëlle.
Gratis proefles aanvragen