Outdoor Week

Start your outdoor adventure
Outdoor Week
Dana
Vragen? Neem contact op met Dana
Prijs € 875,00 p.p.
Personen 14 - 25
Duur één week

De datum en locatie voor 2020 komt zo snel mogelijk online. Hou onze Facebook pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Stel je voor: Je pakt je koffer in. Nog nooit heb je zoveel verschillende sportoutfits ingepakt als nu. Fiets-, hike-, kajak-, klimkleding, -schoenen en accessoires vullen je koffer tot de nok toe. Maar het maakt niet uit, je gaat op Outdoor Week! De vakantie is begonnen. Je stapt in de auto, op naar Frankrijk. Bij het zicht op de bergen beginnen je ogen te glinsteren. In dit gebied race je straks de berg af, hike je hem weer op of klim je erlangs met niets anders dan een stalen kabel waar je aan vast zit.

Je komt aan in Chalet Alpelune waar je welkom wordt geheten door je reisbegeleider. De week is begonnen! Tijdens het diner maak je kennis met de groep. Jullie sluiten af bij de open haard met een drankje. Uiteraard wordt het niet te laat, de volgende dag wordt immers een sportieve dag. Nieuwsgierig naar wat de rest van de week je brengt ga je naar bed. De volgende ochtend maakt het ochtendzonnetje en de geur van verse croissants je wakker. Na het ontbijt stappen jullie op de mountainbike. Lokale MTB-liefhebbers gaan met je mee en laten jullie de gaafste routes zien. Downhill, smalle paadjes, uitdagende bochten en prachtige vergezichten. Voor de liefhebbers zijn er ook routes voor de beginnende MTB-er. Of het nu MTB is, hiken, trailen, klimmen, raften, via feratta. Iedere activiteit is een unieke beleving. Tijdens de Outdoor Week ervaar je nieuwe vriendschappen, uitdagingen, persoonlijke prestaties, spanning, plezier, sportiviteit, bijzonder mooie uitzichten en heerlijk eten. Met een voldaan gevoel vertrek je weer terug naar huis. Of plak je er nog een weekje achteraan met een wildwatervakantie in hetzelfde gebied?

Goed om te weten:
 • Datum en locatie wordt binnenkort bekend gemaakt!
 • Een te gek outdoor avontuur
 • Maaltijden, drankjes en activiteiten zijn inbegrepen
 • Professionele begeleiding
Programma

Het programma is onder voorbehoud.

Zaterdag 14 september: Aankomst Puy-St.-Vincent

Je komt op je gemak aan in chalet Alpelune in Puy-St-Vincent. Snuif de frisse berglucht op en geniet van het heerlijke driegangendiner met uitzicht op de reusachtige bergen. Je bent in de Hautes-Alpes!

Zondag 15 september t/m vrijdag 20 september: verschillende activiteiten

Mountainbiken crosscountry
Een dag op pad met de mountainbike. Vanuit Puy zijn er vele mooie singletrack paadjes te vinden, van makkelijk tot heel technisch.

Programma vervolg

Hike & Trail
Trailen/hiken in de bergen! Een combinatie van trailen en hiken, want de routes in de bergen gaan omhoog. Onderweg heb je de mooiste uitzichten.

Hike & Trail: Crazy vertical KM en hike naar de Tete d’Amon
Hoe snel doe jij over de vertical KM? De tijd start, waarna we zo snel mogelijk 1.000 hoogtemeters overbruggen. De verzuring in je benen, doseer goed, want het is een aardige klim. De liefhebbers kunnen nog door naar de top.

Kajakken of raften
Weleens gekajakt/geraft op een echte wildwater rivier? We gaan de rivieren op. De wereld ziet er anders uit vanaf het water.

Via Ferrata
Klimmen en klauteren langs een staalkabel met de mooiste uitzichten.

Programma vervolg

Rotsklimmen
Klim de gaafste routes op de natuurrotsen onder begeleiding van onze instructeurs.

Oriëntatieloop/bike
Sommige kennen het al: Adventure Racing. Een belangrijk onderdeel hiervan is oriënteren. In de bergen is dat een stuk lastiger, maar daarmee ook veel gaver om te doen. Er zijn routes uitgezet die we te voet of per fiets kunnen volgen. Welke route volg jij?

Night Bike
Voor degene die nog energie over hebben na een dagactiviteit, stappen we ’s avonds op de mountainbike voor een spannend rondje in het donker.

Programma vervolg

Night Trail
Een gave trail door de bergen maar dan in het donker. Neem je lampje mee, want hier is het écht donker. Het uitzicht op de verlichtte dorpen is vanaf de bergen fenomenaal.

Vrije invulling
Geniet de resterende dagdelen van de zon, het uitzicht en ontspanning. Of maak gebruik van de activiteiten die de omgeving biedt: parapanten, canyoning, de Galbier beklimmen en meer.

Zaterdag 21 september: Vertrek naar Nederland
Na het ontbijt kan je op je gemak je spullen pakken om weer huiswaarts te keren. Of besluit je een weekje langer te blijven?

Chalet Alpelune

Tijdens de Outdoor Week verblijf je in Chalet Alpelune. Dit chalet staat in Puy St. Vincent en heeft een prachtig uitzicht over de omgeving. Het is een chalet waar outdoor en sport bruist en dit vind je terug bij het team. De eigenaren en medewerkers zijn allemaal gek van de bergen en kunnen je er alles over vertellen. Elke dag een lekker 3 gangendiner en ’s ochtends een uitgebreid ontbijtbuffet. Je kunt er na een sportieve dag heerlijk relaxen op het terras, in de tuin, op de slackline, of in de sauna en jacuzzi.

Kosten

De kosten voor de Outdoor Week 2019 zijn € 875,- per persoon.

Dit is inclusief:

 • 7 dagen overnachting in Chalet Alpelune
 • 7x ontbijt, 7x lunchpakket, 7x driegangendiner
 • Onbeperkt drank (warme dranken, bier, wijn, fris)
 • Alle activiteiten als genoemd in het programma
 • Begeleiding van ons team en van professionele gidsen
 • WiFi
 • Sauna en jacuzzi
Wat regel je zelf nog?
 • De reis naar Puy-St-Vincent
 • Je eigen MTB (of huren in het nabijgelegen hotel)
 • Reisverzekering met buitensportdekking
 • Eventueel annuleringsverzekering
 • Sportreepjes/snacks voor tussendoor

Voor de reis zorgen we dat we (indien gewenst) carpoolen met elkaar. Zo hoef je niet alleen te reizen.

Aanmelden

Wil jij mee met de Outdoor Week 2019? Meld je dan zo snel mogelijk aan via dit formulier.

Klik hier voor de algemene voorwaarden.

De Outdoor Week wordt georganiseerd door Outdoor Valley en Kanosport Zwalker.