Mountainbike Beginners Clinic

Mountainbike Beginners Clinic

Outdoor Valley biedt verschillende cursussen op het water, in de klimberg en in de bossen aan. Nu is het tijd om mountainbiken naar een hoger niveau te tillen. Outdoor Valley presenteert met trots de Mountainbike Clinic voor Beginners!

Speeddaten met een hardtail mountainbike van Cube; Outdoor Valley neemt je mee op een kennismakingstocht. Tijdens de clinic verdiepen we ons in de basisvaardigheden van het mountainbiken en laten we je proeven van het technisch fietsen op een Singletrack. Het doel? Skills ontwikkelen om zelfstandig op avontuur te kunnen gaan op de MTB Trails die Nederland rijk is. Tijdens de clinic maak je een begin aan deze skillset!

Mountainbike clinic beginners

Voor wie?

De Mountainbike Beginners Clinic is bedoeld voor beginners die geen tot heel weinig ervaring hebben met mountainbiken en minimaal 15 jaar oud zijn. Kortom heb jij net een nieuwe mountainbike aangeschaft maar weet je niet goed waar je moet beginnen dan is dit de clinic voor jou! De dag begint met de juiste uitrusting. Vervolgens komt de techniek aan bod: uitgangspositie, basishouding en rijeigenschappen van de MTB. Tot slot het parcours, we houden ons bezig met de verkenning en een recap. Het wordt een toffe leerzame dag om over naar huis te schrijven. Je stapt trots van de fiets!

Wanneer

De beginners clinic wordt elke eerste zaterdag van de maand gegeven. De beschikbare data zijn te vinden op deze pagina. Komt het weekend nou nooit uit? Geen nood, bij een minimaal aantal van 3 deelnemers kunnen wij de clinic op ieder gewenst moment of dag organiseren. Neem gerust contact op om samen naar de planning te kijken.

Benieuwd wat jou te wachten staat? Lees hier een uitgebreide review van een cursist!

Programma

09.00 – 09.30 Ontvangst (koffie & thee)
09.30 – 10.00 Kennismaking + MTB en uitrusting
10.00 – 11.00 Basisvaardigheden
11.00 – 12.00 Singletrack

12.00 – 12.30 Lunch

12.30 – 13.00 Recap ochtend
13.00 – 14.30 Afdalingen, scherpe bochten, steile beklimmingen
14.30 – 15.00 Opruimen + afsluiting

Hele leerzame clinic! Ik heb al vaker op een MTB gezeten, maar toch valt er nog een hoop te leren. Je leert veel in korte tijd zoals de basishouding, schakelen, remmen, klimmen, afdalen en controle te houden over je fiets ipv. dat de fiets controle heeft over jou ;). Leuke, gezellige trainers met humor.
Groetjes en alvast veel plezier met de volgende clinic! Sacha

Informatie

Kosten

Voor deze dag betaal je €72,50 inclusief lunch en protectie. MTB huur is exclusief en kost €27,50 extra.

Liever privé?

Op eigen tempo aan de slag met je mountainbike vaardigheid? Dat kan kijk hier voor meer info.

Locatie

De clinics worden standaard op het Mountainbike Parcours van Bergschenhoek georganiseerd, de thuisbasis van Outdoor Valley Mountainbike. Deelnemers worden ontvangen op onze buitensport locatie. Outdoor Valley is te vinden aan de Hoeksekade 141 te Bergschenhoek.

Fiets je toch liever op een andere locatie? Dat is mogelijk! Op verzoek kunnen wij altijd met de clinic op locatie komen. Neem gerust contact op om samen naar de mogelijkheden te kijken.

Informatie

Na afloop

Wij horen graag na afloop hoe jullie de dag hebben ervaren! Ben je na de clinic stiekem een beetje verliefd geworden op mountainbiken? Dat snappen wij direct! Wanneer je de smaak te pakken hebt en toe bent aan nog meer verdieping is het mogelijk om je in te schrijven voor de Gevorderde Clinic. Snel verder trappen! Wil je wekelijks training op de fiets? Wordt dan lid van onze Outdoor Valley Fitness en train elke zondag mee bij de spinning fitness.

Twijfel je nog en weet je niet of deze cursus iets voor jou is? Lees dan hier een uitgebreide review over deze cursus.

Gevorderde Clinic

Is de Beginners Mountainbike Clinic goed bevallen en kan je niet wachten om weer op de fiets te stappen. Breng dan al het geleerde in de praktijk! Vanuit de clinic kan je doorstromen naar de Gevorderde Clinic om je skillset compleet te maken! Naast de herhaling van de basistechniek borduren we verder op steil klimmen, technische afdalingen en drops! Toffe leerzame momenten om over naar huis te schrijven. Je stapt trots en vol vertrouwen van de fiets! Je bent een échte Mountainbiker!

'' De mannen zorgden met hun enthousiasme en humor voor een toffe clinic waarbij ik me veilig voelde en dingen heb gedaan waarvan ik nooit dacht dat ik ze zou durven met mijn hoogtevrees! Vol adrenaline, een brede glimlach en hier en daar wat blauwe plekken ;-) kijk ik terug op een super vette clinic! Dank je wel mannen!''
Energieke groet, Mirella