Outdoor Week 2021

Start your outdoor adventure
Outdoor Week 2021
Dana
Vragen? Neem contact op met Dana
Prijs Van € 775,00 - € 825,00 p.p.
Personen 7 - 13
Duur één week

Stel je voor: Je pakt je koffer in. Nog nooit heb je zoveel verschillende sportoutfits ingepakt als nu. Fiets-, hike-, klimkleding, -schoenen en accessoires vullen je koffer tot de nok toe. Maar het maakt niet uit, je gaat op Outdoor Week!

De vakantie is begonnen. Je stapt in de auto, op naar Oostenrijk. Na urenlang over de autobahn gereden komt je eindbestemming in het vizier. Bij het zicht op de bergen maakt je hart een sprongetje. In dit gebied knal je straks met een mountainbike de berg af, hike je hem weer op of klim je erlangs met niets anders dan een stalen kabel waar je aan vast zit. Je komt aan in het chalet waar je welkom wordt geheten door je reisbegeleiders. De week is begonnen! Tijdens het diner maak je kennis met de groep. De volgende ochtend maakt het ochtendzonnetje en de frisse Alpengeur je wakker. Na het ontbijt beginnen jullie aan het eerste avontuur. Of het nu MTB is, zwemmen, hiken, trailen, klimmen, raften, klettersteigen. Iedere activiteit is een unieke beleving. Tijdens de Outdoor Week ervaar je nieuwe vriendschappen, uitdagingen, persoonlijke prestaties, spanning, plezier, sportiviteit, fenomenale uitzichten en heerlijk eten. Met een voldaan gevoel vertrek je weer terug naar huis.

Goed om te weten:
 • 4 t/m 11 september 2021
 • Een te gek outdoor avontuur
 • Maaltijden, drankjes en activiteiten zijn inbegrepen
 • Professionele begeleiding
Programma

Het programma is onder voorbehoud.

Zaterdag 4 september: Aankomst in Kötschach-Mauthen

Je komt op je gemak aan in het vakantiehuis in Kötschach-Mauthen. Snuif de frisse berglucht op en geniet van het heerlijk diner met uitzicht op de reusachtige bergen. Je bent in de Alpen!

 5 september t/m 10 september: verschillende activiteiten

Mountainbiken crosscountry
Een dag op pad met de mountainbike. In het nabijgelegen Lienz is een heus mountainbike park met routes op ieder niveau.

Programma vervolg

Hike & Trail
Trailen/hiken in de bergen! Een combinatie van trailen en hiken, want de routes in de bergen gaan omhoog. Onderweg heb je de mooiste uitzichten.

Crazy vertical KM
Hoe snel doe jij over de vertical KM? De tijd start, waarna we zo snel mogelijk 1.000 hoogtemeters overbruggen. De verzuring in je benen, doseer goed, want het is een steile klim. Eenmaal aangekomen op de Bunzkögele heb je 1000 hoogtemeters gemaakt. De liefhebbers kunnen nog door naar de Bretterwandspitze waar je uitzicht hebt op de hoogste bergen in Oost-Tirol.

Zwemmen
Altijd al eens in een heus bergmeer willen zwemmen, maar dan wel met een comfortabele watertemperatuur?

Klettersteigen
Klimmen en klauteren langs een staalkabel met de mooiste uitzichten.

Programma vervolg

Raften
We gaan raften en trotseren de wildwater rivieren. Met meer dan 120 km aan ruige en schuimende rivieren in de omgeving is een adrenaline-boost gegarandeerd.

Night Bike (onder voorbehoud)
Voor degene die nog energie over hebben na een dagactiviteit, stappen we ’s avonds op de mountainbike voor een spannend rondje in het donker.

Programma vervolg

Night Trail
Een gave trail door de bergen maar dan in het donker. Neem je lampje mee, want hier is het écht donker.

Vrije invulling
Geniet de resterende dagdelen van de zon, het uitzicht en ontspanning. Of maak gebruik van de activiteiten die de omgeving biedt: parapanten, canyoning etc.

Zaterdag 11 september: Vertrek naar Nederland
Na het ontbijt kan je op je gemak je spullen pakken om weer huiswaarts te keren. Of besluit je een weekje langer te blijven?

Vakantiehuis in Kötschach-Mauthen

Tijdens de Outdoor Week verblijf je in een vakantiehuis in Kötschach-Mauthen. Dit fraaie landhuis ligt in een heerlijk rustige omgeving in het zuidwesten van Karinthië, omgeven door bergen, rivieren en bossen. Er is voldoende parkeergelegenheid meteen voor de deur. Het huis heeft 7 slaapkamers, verdeeld over twee verdiepingen. Verder is er een ruime woonkamer en de gezellige open keuken welke van alle gemakken is voorzien. Ook in de tuin is het prima vertoeven in het zonnige zuiden van Oostenrijk.

Kosten

De kosten voor de Outdoor Week 2021 zijn € 825,- per persoon. De prijs is gebaseerd op een minimum aantal van 7 deelnemers, bij meer wordt het voordeliger.

Dit is inclusief:

 • 7 dagen overnachting in het vakantiehuis
 • Alle activiteiten als genoemd in het programma
 • Materiaal voor klimmen, raften en klettersteigen
 • Begeleiding van ons team
 • WiFi
Wat regel je zelf nog?
 • De reis naar Oostenrijk
 • Je eigen MTB (of huren in het nabijgelegen hotel)
 • Reisverzekering met buitensportdekking
 • Eventueel annuleringsverzekering
 • Sportrepen/snacks voor tussendoor

Voor de reis zorgen we dat we (indien gewenst) carpoolen met elkaar. Zo hoef je niet alleen te reizen.

Aanmelden

Wil jij mee met de Outdoor Week 2021? Meld je dan zo snel mogelijk aan via onderstaand formulier. Voor het boeken is een aanbetaling vereist van € 72,-

Klik hier voor de algemene voorwaarden.

De Outdoor Week wordt georganiseerd door Outdoor Valley.

  Meld je aan voor de Outdoor Week 2021