ZZ Niet in gebruik – Outdoor Week Nederland

Start your Dutch Outdoor Adventure
ZZ Niet in gebruik – Outdoor Week Nederland
Onze medewerkers staan voor je klaar
Prijs Vanaf € 695 p.p.
Personen bij 8 deelnemers gaat de week door
Duur één week

Ontdek Nederland door het oog van een buitensporter. Ga mee op avontuur in de lage landen. Een all-in week vol te gekke buitensport activiteiten onder begeleiding van een instructeur. We maken samen kennis met avontuurlijk Nederland.

De week is van zondag 26 juli eind van de middag t/m vrijdag 2 augustus. De kosten bedragen €695,- dit is inclusief overnachting, maaltijden en instructie (excl. eventuele MTB huur €25,00)

Goed om te weten:
 • Buitensport vakantie in NL
 • Maaltijden, activiteiten zijn inbegrepen
 • Professionele begeleiding

Aankomst zondag

Vol energie en goede moed kom je aan in de grootste achtertuin van Rotterdam. Midden in het recreatiegebied het Rottemeren vind je het Buitensportcentrum Outdoor Valley. Bepakt en bezakt wijzen wij je de weg naar het basecamp.

OUTDOOR COOKING EXPERIENCE
Om elkaar meteen goed te leren kennen staat de Outdoor Cooking Experience op het programma. Bereid met elkaar een heerlijk gerecht boven het vuur. In workshopvorm wordt er een voor- en hoofdgerecht bereid. Als nagerecht maken jullie een heerlijke appel crumble met bosvruchten en slagroom.

Ontdek samen de ambacht van het buiten koken op vuur. Nadat het hout is gekloofd wordt het vuur aangestoken en worden de ingrediënten voorbereid. In grote Dutch Ovens worden de gerechten klaargemaakt. Er is voor iedereen wat te doen. Het resultaat is een zelfgemaakte maaltijd die bij het kampvuur wordt opgegeten.

KAMPVUUR
De rest van de avond staat in het teken van goed gezelschap en stoere verhalen bij het kampvuur. We gaan niet al te laat naar bed, want maandagochtend start het sportprogramma!

Programma

MOUNTAINBIKEN
Maak kennis met het Oostvoornse Meer en haar uitdagende MTB-parcours. Om het meer ligt een pittig en afwisselend Single Track parcours. Met veel technische elementen is het fijn trappen voor beginner en fanatiek MTB’er. Samen met onze mountainbike instructeur(s) ga je aan de slag met je eigenvaardigheid, het vertrouwen en meer ontspannen. Maak kennis met de techniek achter mountainbiken en ga mee op een kennismakingstocht, leer nog meer genieten op de mountainbike.

Na de nodige inspanning is het tijd voor een verfrissende duik in het kraakheldere water van het Oostvoornse Meer. Naast brakwater bergt het diepe meer ook tientallen scheepswrakken, en is dan ook de uitgelezen plek voor sportduiken. Wellicht voor de volgende keer?

BRANDING VAREN
In de middag verplaatsen we ons richting strand. Je ervaart de kracht van onze zee. Tijdens het branding varen ontmoet je de zee op een unieke manier. De zee is niet vergevend maar wel vol liefde en avontuur. Met een kajak trotseer jij de branding. Vecht niet tegen de golven maar gebruik ze. Tijdens de branding sessie deel je niet alleen de zee met onze instructeurs, maar steekt zo nu en dan ook een nieuwsgierige zeehond de kop boven water.

KANOKAMPEER TOCHT
Niemand begrijpt de betoverende verhalen van kanokamperen, tot dat je ze meeneemt. Ontdek de Biesbosch vanaf het water. Tijdens de kanokampeertocht gaan we op jacht naar de Big Five van de Biesbosch. Niet alleen de bever en de zeearend voelen zicht hier thuis. Maar wij ook! Hier beleef je namelijk het wonderschoon van de Nederlandse natuur en geschiedenis. Na het tochtje is het tijd om het kamp op te zetten en te beginnen aan het avondmaal. Er moet hout gesprokkeld worden en het tipi kamp moet worden opgebouwd. Tijdens goedgezelschap en stoere verhalen ruilen wij het avondrood van de zonsondergang in, voor een kampvuur onder de sterrenhemel.

Voor de vroege vogels organiseren wij de volgende ochtend de bever expeditie. Natuurlijk is er tijd voor een frisse duik en een stevig ontbijt. Na het afbreken stappen we weer in de kano en gaan we retour. Eenmaal weer op het vaste land wisselen wij de peddels in voor de wandelschoenen, er is nog genoeg te ontdekken.

STAND UP PADDLING
SUPpen, oftewel Stand Up Paddling is een uitdagende activiteit waar je niet alleen fit, maar ook erg blij van wordt!Het is even oefenen om de balans te vinden, daarom geeft de instructeur tips over hoe je het best kunt staan en peddelen. Met Stand Up Paddling doe je aan zowel ontspanning als inspanning. We nemen je mee naar het Lage Bergse Bos voor een avontuurlijke trip. Misschien spot je zelfs een paar hooglanders.

KLIMMEN
Ooit de top van de Matterhorn beklommen? Wij gaan het doen in Nederland! Aan de voet van de Matterhorn leer jij de basis van sportklimmen. Tijdens een introductie klimmen, leer jij stap voor stap het zekeren. Daarna beklimmen we samen de top van ons Klimcentrum Monte Cervino. Een replica van de grotere variant in de Alpen. Op de grens van Italië ligt de echte Matterhorn aka Monte Cervino met haar 4478m hoogte een beruchte bestemming voor bergsporters. Eenmaal aan de top is het na een lunchbreak tijd om over het randje te stappen. Een werkelijk hoogtepunt!

WINTERSPORT IN DE ZOMER
Waan je even in Oostenrijkse sferen en betreed de piste in het Hoge Bergse Bos. Zelfstandig of onder begeleiding ervaar je de wintersport in de zomer. Wintersport in eigen land. Natuurlijk mogen de tube banen niet ontbreken. Vol adrenaline sjees je de berg af.

LUMBERJACK GAMES
We gaan de strijd met elkaar aan tijdens de lumberjack games. Samen met een instructeur gaan we op pad en komen er verschillende opdrachten aan bod. Wie alles weet te winnen, mag zichzelf ‘Man of the Woods’ noemen! Denk aan zagen, hakken, bijlwerpen, nailsmashing en meer.

SURVIVALLEN
Survivallen in een bos met meer dan 100 hindernissen? We gaan ervoor! De obstakels in het bos worden voor zowel trainingen als vermaak gebruikt. Als je heel veel lol wilt hebben, maar ook als je jezelf flink wil uitdagen, ben je aan het goede adres! Op het parcours zijn er touwbanen, netten, balken, slingertouwen en nog veel meer spannende hindernissen te vinden.

ADVENTURE RACE
Maak kennis met Adventure Racing! Een actieve en uitdagende middag in de buitenlucht waarbij je in teams op pad gaat. De instructeur wijst jullie de weg zodat jullie je volledig kunnen richten op het avontuur. Tijdens het avontuur ga je mountainbiken, trailrunnen en kanovaren terwijl je op zoek gaat naar de coördinaten die je hebt gekregen.

HIKE & TRAIL
Trailen/hiken op een locatie in Nederland! Een combinatie van trailen en hiken, net wat jij fijn vindt. Onderweg heb je de mooiste uitzichten.

Kosten

De kosten voor de Outdoor Week Nederland 2020 zijn € 695,- per persoon. De prijs is gebaseerd op een minimum aantal van 8 deelnemers.

Dit is inclusief:

 • 5x overnachting op het terrein van Outdoor Valley
 • Gebruik van douches/toiletruimten van Outdoor Valley
 • 5x ontbijt
 • 5x lunchpakket
 • 4x diner
 • 1x Cooking Experience
 • 1x diner in Restaurant de Berghut
 • 1x bierproeverij
 • Onbeperkt drank (warme dranken, bier, wijn, fris) bij Outdoor Valley
 • Alle activiteiten als genoemd in het programma
 • Materiaal voor klimmen, kanoën, brandingkajakken, lumberjack games, tuben, skiën, SUP-pen
 • Begeleiding van ons enthousiaste team

Wat regel je zelf nog

 •  De reis naar Outdoor Valley
 •  Je campinguitrusting (of huren via Vrijbuiter)
 •  Vervoer naar sommige activiteiten
 •  Je eigen MTB (of huren bij Outdoor Valley)
 •  Reisverzekering met buitensportdekking
 •  Eventueel annuleringsverzekering
 •  Sportreepjes/snacks voor tussendoor

Voor het vervoer naar sommige activiteiten zorgen we dat we (indien gewenst) carpoolen met elkaar. Zo hoef je niet alleen te reizen. We houden daarbij rekening met de dan geldende coronamaatregelen.

  Meld je aan voor de Outdoor Week NL 2020