Natte voeten, wat doen we eraan?

12 december 2017
Natte voeten, wat doen we eraan?

Het regent, het stormt, het sneeuwt en het regent nog meer. Gevolg is natte, modderige voeten, want de paden in het survivalbos kunnen de hoeveelheid water niet aan. Het hele gebied kampt met dit probleem, maar met het survivallen kan het soms vervelend zijn. Wij zien en ervaren dit zelf ook als we trainen of met groepen het bos in gaan.

Het verbeteren van de paden is prioriteit. De ondergrond maakt het ons echter niet makkelijk. We hebben diverse maatregelen getroffen, maar keer op keer loopt het vrijwel direct na de maatregel weer vol. Dit is helaas overmacht.

Maar we geven niet op! Vanmorgen zijn we gestart met een nieuwe maatregel. Dit keer plaatsen we een drainage systeem bij de ingang. We graven daar de grond af. Vervolgens maken we geulen waar drainage in wordt geplaatst. De eerste pijp ligt er al in. Hier overheen komt een zeer grote hoeveelheid houtsnippers te liggen. Hopelijk is dit de oplossing en kunnen we dit verder doortrekken het bos in. Het is geen garantie, maar we hopen dat dit DE maatregel is die het probleem oplost.

Daarnaast worden geleidelijk extra lampen geplaatst in het bos. Dat zal in ieder geval extra verlichting geven op de trainingsavonden zodat je kan zien waar je loopt.