Mountainbike cursus

Mountainbike cursus
Dana
Vragen? Neem contact op met Dana
Prijs Vanaf € 49,50 per cursus
Personen Vanaf 1 persoon
Duur 3,5 uur

Samen met een ervaren instructeur ga je met de mountainbike op pad om te werken aan controle en techniek. Welke cursus past bij jou?

Ontspannen en zelfverzekerd trappen op een mountainbike; dat is nog niet zo eenvoudig. Outdoor Valley neemt je mee op een verdiepingstocht. Tijdens de cursussen verdiepen we ons in de basisvaardigheden van het mountainbiken, technische bochten en afdalingen en laten we je proeven van het next level fietsen met veel drops en eerste kleine jumps. Het doel: jouw skills ontwikkelen zodat je zelfstandig op avontuur kan gaan op één van de MTB Trails die Nederland rijk is of de eerste stappen zetten om op pad te gaan in het buitenland.

Goed om te weten:
  • Vanaf 15 jaar
  • Techniek kennis
  • Verdieping MTB Skills
CURSUS I. - Terug naar de basis

Voor wie?
Beginnende mountainbikers die al lekker aan het fietsen zijn, maar nog geen kennis hebben van de techniek achter mountainbiken. Kortom vraag jij jezelf ook weleens het volgende af: Doe ik het goed? Kom dan werken aan je basis techniek! Meer techniek is meer plezier tijdens het mountainbiken. Heb je nog heel weinig tot geen ervaring met mountainbiken sluit dan aan bij de beginners clinic!

Inhoud
De cursus begint met de juiste uitrusting. Vervolgens komt de techniek aan bod: uitgangspositie, basishouding en rijeigenschappen van de MTB. Eigen vaardigheid verbeteren door het toepassen van de juiste tips en tricks. Samen hameren we op de basistechniek. Aan het eind stap je trots en vol vertrouwen van de fiets! Je begint al op een échte Mountainbiker te lijken!

Cursus
– 3,5 uur
– Incl. Koffie of thee ontvangst
– Excl. MTB (mtb huur + helm is €20,00)

CURSUS II. - Bochtenwerk, technisch klimmen en afdalen.

Voor wie?
Beginnende mountainbikers die relaxt op hun fiets zitten. En het tijd vinden om meer te leren over hun bochtenwerk, pittige klimmetjes en technische afdalingen. Kortom raak jij je snelheid weleens ongewild kwijt? Of loop je toch nog af en toe naast je fiets op het parcours? Dan is dit de cursus voor jou. Cursus Niveau II. is zowel een vervolg op Cursus Niveau I. als de Mountainbike Beginners Clinic.

Inhoud
De cursus begint met de valkuilen van het mountainbiken, daarna gaan we snel de diepte in. En gaan we aan de slag met het bochtenwerk, waar moet je kijken en hoe gebruik je snelheid in bochten? Vervolgens is het tijd om je klim en afdaal vaardigheden te verbeteren. We dagen je uit om te ontdekken wat jij allemaal kan met je mountainbike en durf je ook een beetje sneller? Aan het eind stap je met een grote grijns van de fiets en kan je niet wachten om alles in de praktijk te brengen tijdens je volgende mountainbike rit. Geen voeten meer aan de grond, you got this.

Cursus
– 3,5 uur
– Incl. Koffie of thee ontvangst
– Excl. MTB (mtb huur + helm is €20,00)

CURSUS III. - Drops rijden

Voor wie?
Je bent net beginner af. En je hebt de basistechniek nu wel onder de knie. Nu is het tijd om de “chicken trails” achter je te laten. Heb jij ook weleens een onprettig onderbuik gevoel bij een echt stijl stuk? Of bij een rits drops achter elkaar? Angst voor het onbekende? Dan is dit de cursus voor jou! Werk aan je eigen vaardigheid en leer drops rijden zonder zweethanden. Leer ontspannen en genieten wanneer je banden van de grond komen bij je eerste kleine jumps. Cursus Niveau III. is een vervolg op Cursus Niveau II.

Inhoud
De cursus begint met warm rijden, eenmaal warm gaan we direct aan de slag met je vertrouwen op de fiets. We geven je de kennis om alle drops zonder knipperen te rijden. We leren jou hoe jij je fiets vrijheid geeft om alle obstakels op het parcours te pakken. Daarna gaan we door met jou eerste kleine jumps als kers op de taart. Na de cursus rijd jij geen “chicken trails” meer. Maar jij gaat vanaf nu juist op jacht naar alle leuke technische trail features!

Cursus
– 3,5 uur
– Incl. Koffie of thee ontvangst
– Excl. MTB (mtb huur + helm is €20,00)

Rooster

Fiets je mee? Kies jouw gewenste cursus en meld je aan!