Mountainbike Beginners Clinic

Mountainbike Beginners Clinic
Dana
Vragen? Neem contact op met Dana
Prijs € 85,00
Duur Van 09.00 tot 15.00

Outdoor Valley biedt verschillende cursussen op het water, in de klimberg en in de bossen aan. Nu is het tijd om mountainbiken naar een hoger niveau te tillen. Outdoor Valley presenteert met trots de Mountainbike Clinic voor Beginners!

Speeddaten met een hardtail mountainbike van Cube; Outdoor Valley neemt je mee op een kennismakingstocht. Tijdens de clinic verdiepen we ons in de basisvaardigheden van het mountainbiken en laten we je proeven van het technisch fietsen op een Singletrack. Het doel? Skills ontwikkelen om zelfstandig op avontuur te kunnen gaan op de MTB Trails die Nederland rijk is. Tijdens de clinic maak je een begin aan deze skillset!

Goed om te weten:
  • MTB en helm inbegrepen
  • Voor beginners
  • Inclusief lunch
Inhoud clinic

De Mountainbike Beginners Clinic is bedoeld voor beginners die geen tot heel weinig ervaring hebben met mountainbiken en minimaal 15 jaar oud zijn. Kortom heb jij net een nieuwe mountainbike aangeschaft maar weet je niet goed waar je moet beginnen dan is dit de clinic voor jou! De dag begint met de juiste uitrusting. Vervolgens komt de techniek aan bod: uitgangspositie, basishouding en rijeigenschappen van de MTB. Tot slot het parcours, we houden ons bezig met de verkenning en een recap. Het wordt een toffe leerzame dag om over naar huis te schrijven. Je stapt trots van de fiets!

Hele leerzame clinic! Ik heb al vaker op een MTB gezeten, maar toch valt er nog een hoop te leren. Je leert veel in korte tijd zoals de basishouding, schakelen, remmen, klimmen, afdalen en controle te houden over je fiets ipv. dat de fiets controle heeft over jou ;). Leuke, gezellige trainers met humor.
Groetjes en alvast veel plezier met de volgende clinic! Sacha
Programma

09.00 – 09.30 Ontvangst (koffie & thee)
09.30 – 10.00 Kennismaking + MTB en uitrusting
10.00 – 11.00 Basisvaardigheden
11.00 – 12.00 Singletrack

12.00 – 12.30 Lunch

12.30 – 13.00 Recap ochtend
13.00 – 14.30 Afdalingen, scherpe bochten, steile beklimmingen
14.30 – 15.00 Opruimen + afsluiting

Informatie

Kosten

Voor deze dag betaal je €85,00 inclusief lunch + protectie. Ook de MTB huur is inbegrepen.

Locatie

De clinics/cursussen worden standaard op het Mountainbike Parcours van Bergschenhoek georganiseerd, de thuisbasis van Outdoor Valley Mountainbike. Deelnemers worden ontvangen op onze buitensport locatie. Outdoor Valley is te vinden aan de Hoeksekade 141 te Bergschenhoek.

Fiets je toch liever op een andere locatie? Dat is mogelijk! Op verzoek kunnen wij altijd met de clinic/cursus op locatie komen. Neem gerust contact op om samen naar de mogelijkheden te kijken.

Informatie

Wanneer

De clinics/cursussen staan vast op de zondag in de planning. De vaste data zijn te vinden onderaan de pagina, bij het inschrijfformulier. Komt de zondag nou nooit uit? Geen nood, bij een minimaal aantal van 4 deelnemers kunnen wij de clinic/cursus op ieder gewenst moment of dag organiseren. Neem gerust contact op om samen naar de planning te kijken.

Na afloop

Wij horen graag na afloop hoe jullie de dag hebben ervaren! Ben je na de clinic stiekem een beetje verliefd geworden op mountainbiken? Dat snappen wij direct! Wanneer je de smaak te pakken hebt is het mogelijk om je na afloop in te schrijven voor een van de dag cursussen Dag Cursus. Snel verder trappen!

Dag cursussen

Is de Mountainbike Clinic goed bevallen en kan je niet wachten om weer op de fiets te stappen. Breng dan al het geleerde in de praktijk! Vanuit de clinic kan je direct door met de dag cursus niveau II. Dag Cursussen om je skillset compleet te maken! Naast de herhaling van de basistechniek borduren we verder op steil klimmen, technische afdalingen en drops! Toffe leerzame dagen om over naar huis te schrijven. Je stapt trots en vol vertrouwen van de fiets! Je bent een échte Mountainbiker!

Tot slot wisselen wij zo nu en dan het vertrouwde parcours van Bergschenhoek in en gaan we op avontuur bij een buur trails. Tijdens de terugkomdag fietsen we graag onder goed gezelschap van vrienden en deelnemers om gewoon onbezorgd te trappen en een beetje te werken aan de eigen vaardigheid.

De mannen zorgden met hun enthousiasme en humor voor een toffe clinic waarbij ik me veilig voelde en dingen heb gedaan waarvan ik nooit dacht dat ik ze zou durven met mijn hoogtevrees! Vol adrenaline, een brede glimlach en hier en daar wat blauwe plekken ;-) kijk ik terug op een super vette clinic! Dank je wel mannen!
Energieke groet, Mirella

Fiets je mee? Klik op de clinic in het rooster en meld je aan!