Mountainbike clinics

30 mei 2024
Mountainbike clinics

Ontdek de sensatie van mountainbiken met de mountainbike clinics van Outdoor Valley! Of je nu een beginner bent of al gevorderd, wij hebben de perfecte clinic voor jou. Onze clinics zijn ontworpen om je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen en je het vertrouwen te geven om zelfstandig op avontuur te gaan op de prachtige mountainbiketrails die Nederland rijk is. Bij Outdoor Valley staan we klaar om je een onvergetelijke ervaring te bieden, waarbij plezier en leren hand in hand gaan in een prachtige natuurlijke omgeving.

Beginners clinic

Voor degenen die nieuw zijn in de wereld van mountainbiken, bieden we de mountainbike beginners clinic aan. Deze clinic is ideaal voor beginners vanaf 15 jaar en ouder die nog weinig tot geen ervaring hebben. Tijdens deze clinic maak je kennis met de basisvaardigheden van het mountainbiken. We starten met een kennismakingstocht op een mountainbike van Cube en verdiepen ons vervolgens in de juiste techniek, zoals de uitgangspositie, basishouding en de rijeigenschappen van de mountainbike. We eindigen de sessie met een spannende kennismaking met technisch fietsen op een singletrack. De clinic vindt elke eerste zaterdag van de maand plaats van 08:30 tot 13:00 en kost €79,50 per persoon, inclusief koffie en thee. De huur van een mountainbike en helm is mogelijk tegen een meerprijs.

Gevorderden clinic

Voor degenen die de beginners clinic succesvol hebben afgerond of die het mountainbiken al onder de knie heeft, bieden we de gevorderde clinic aan. In deze clinic bouwen we voort op de basisvaardigheden en richten we ons op meer geavanceerde technieken zoals steil klimmen, technische afdalingen en drops. Dit is de perfecte gelegenheid om je mountainbikevaardigheden verder te ontwikkelen en meer vertrouwen op te bouwen op uitdagende parcours. De kosten voor deze clinic zijn € 89,50 per persoon, exclusief mountainbike huur. Deze clinic vindt elke 2 zaterdag van de maand plaats van 9:00 tot 13:00 uur.

Onze clinics worden standaard gehouden op het mountainbike parcours van Bergschenhoek, de thuisbasis van Outdoor Valley Sports.