Modderrace 26 juni

20 april 2022
Modderrace 26 juni

Zondag 26 juni organiseert Outdoor Valley opnieuw de Modderrace. Naar aanleiding van de Nationale Modderdag, kunnen kinderen tussen de 4 en 12 jaar deelnemen aan de Modderrace. Dat doen ze niet alleen, kinderen kunnen deelnemen met bijvoorbeeld ouders, ooms & tantes of docenten.

De Nationale Modderdag staat in het teken van het onbezonnen en vrij ontdekken van de elementen water en zand. Kinderen moeten de natuur ervaren van dichtbij en daarbij vies worden mag. Het draagt bij aan de ontwikkeling van positieve ervaringen in de natuur buiten. Dit doel draagt Outdoor Valley een warm hart toe.

Binnen de dagelijkse activiteiten van het buitensportcentrum staan de thema’s buiten, bewegen, plezier en ontwikkeling altijd centraal. Outdoor Valley laat bezoekers iedere dag de natuur beleven. Zondag 26 juni doen ze daar nog een schepje boven op. Door kinderen tussen de 4 en 12 jaar met het hele gezin uit te dagen om deeltemen aan de Modderrace.

De Modderrace is 2,5 kilometer lang en heeft 25 obstakels. De race is leuk voor zowel de kleinste kinderen, als de wat oudere jeugd. Ze houden hier rekening mee door wat zwaardere hindernissen voor de oudere kinderen toe te voegen. Voor kinderen die niet kunnen zwemmen is er een alternatieve route. De race staat volledig in het teken van modder en plezier.

Naast het modderspektakel op zondag stelt Outdoor Valley het parcours ook beschikbaar aan scholen en BSO’s. Samen bieden ze kinderen de ruimte om modder te ontdekken en beleven.

Deelnemen aan de Modderrace is eenvoudig via de online ticketshop van Outdoor Valley. Meer info over het evenement is terug te vinden op de website.