Evaring: Nicole en Wesley bij het WK Obstacle Running!

Evaring: Nicole en Wesley bij het WK Obstacle Running!

Obstacle Running is de afgelopen jaren in Europa enorm populair geworden. Dat zien we terug in het aantal deelnemers bij de Outoor Valley Sports obstacle training. Onze leden Wesley Bergen en Nicole Heinerman deden van 19 tot en met 21 oktober mee met het wereldkampioenschap Obstacle Running. Geen wedstrijd waar je zomaar aan deel kunt nemen. Er gaat een lang kwalificatieproces aan vooraf en alleen de beste van ons land mochten door. Nicole deelt in dit artikel haar ervaring met ons.

Nicole Heinerman – Na een pittige kwalificatie in Nederland, was het tijd om onze grenzen op te zoeken en te verleggen! Op het WK worden wedstrijden van verschillende afstanden gehouden. Het ultieme doel is om zo snel mogelijk met behoud van je bandje over de finish te komen. Het bandje kun je alleen behouden door het behalen van alle obstakels die je onderweg tegenkomt.

3 kilometer

Vrijdag staan Wesley en ik beide aan de start van de drie kilometer. We starten in onze eigen leeftijdsgroepen. Deze afstand is vooral ingericht op snelheid en techniek. Op het parcours staan 23 obstakels waaronder draaiende wielen, ringen, touwen, muurtjes, monkeybars, zware objecten tillen en grip-obstakels.

Wesley weet zijn bandje te houden; wat een hele prestatie is. Aan het einde van het parcours, net na een sloot, staat namelijk een enorme muur. Het vraagt heel wat kracht en doorzettingsvermogen om hier overheen te komen. De touwen en het obstakel zelf zijn namelijk erg glad en nat.  Helaas moet ik na een uur vechten bij een obstakel opgeven. Mijn handen bloeden, mijn lichaam trilt en ik kan niet meer. Alles gegeven! Alsnog super trots op mijn prestatie. Ik ben dieper gegaan dan ooit. Verder heb ik alle obstakels kunnen halen. En ook na de grote muur te halen, heb ik toch trots mijn medaille opgehaald.

15 kilometer

Zaterdag starten we met frisse moed aan de 15 kilometer. Ik heb mijn handen ingetapet omdat er nog open blaren op zaten van de dag ervoor. Op dit parcours staan 100 obstakels, welke ook allemaal behaald moeten worden. De obstakels zijn wisselend en uitdagend.
Helaas moet ik weer mijn bandje achterlaten, deze keer bij de stairway. Al snel weet Wesley mij in te halen en maken we samen het parcours af! Samen met je partner een wereldkampioenschap lopen en te mogen finishen is echt een voorrecht. Dit zie je niet vaak! Wes vecht zich door alle obstakels heen en weet ook nu weer zijn bandje te behouden!

Team race

Zondag starten we aan onze laatste race; de team editie. Samen met Margreet Schttrups vormen we een super team! Snelheid, kracht en techniek worden verdeeld over de lopers en in een estafette uitgevoerd. Ondanks de spierpijn hebben we genoeg motivatie om alles te geven. Wes start met het onderdeel snelheid, waarna ik hem overneem met het onderdeel kracht, om zo mijn stokje door te geven aan Margreet op het onderdeel techniek. Vervolgens ronden we gezamenlijk de race af met nog een paar enkele obstakels. Het laatste obstakel is weer de hoge muur. Echter is het touwtje nu zo kort dat je elkaar nodig hebt om er overheen te komen, maar na een paar pogingen en veranderingen van techniek halen we het! Met zijn drieën finishen we met onze bandjes!

Samen met je partner een wereldkampioenschap lopen en te mogen finishen is echt een voorrecht. Dit zie je niet vaak!
Zelf mee doen

Het WK is in een blog als deze niet te omschrijven. Van over de hele wereld zijn er mensen samen om hun sport uit te voeren, hierdoor zijn we met elkaar verbonden. Mensen zijn vriendelijk en motiveren elkaar, genieten van elkaars successen en voelen zich verbonden met hun eigen land.

Voor ons valt er nog wat te halen! We willen volgend jaar nog fitter aan de start staan! Wesley zal doorgaan met zijn obstakeltraining en zal gaan werken aan zijn snelheid. Ik zal bij Outdoor Valley Sports blijven trainen om sterker en kundiger te worden op de obstakels. Wij zijn meer als ooit gemotiveerd voor vieze blubber trainingen en kijken erg uit naar het aankomende sportieve jaar!

Voor wie ook naar het WK wilt gaan, maar nog twijfelt? DOEN! Het is een geweldige ervaring en Outdoor Valley leent zich er geweldig voor om allround sterker en technischer te worden.